Ομορφιά με τη βοήθεια της φύσης!


ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΗ/ΣΥΣΦΙΓΚΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΜΑΓΙΑ
(Για κανονικά δέρματα/ Για όλους τους τύπους)

Υλικά:
• 2 κουταλιές μαγιά μπίρας σε σκόνη
• 2 κουταλιές απεσταγμένο νερό ή ροδόνερο
• 1-2 κουταλιές χυμός καρότου
• 1 κουταλιά χυμός λεμονιού
• 1 κουταλιά νερό σιτέλαιο (η ελειόλαδο)
Τρόπος παρασκευής
Λιώνουμε τη μαγιά στους χυμούς μέχρι να γίνει παχιά ζύμη. Εάν χρειάζεται, συμπλη¬ρώνουμε νερό ή μαγιά για να το πετύχουμε.
Ιδιότητες
Η μαγιά περιέχει βιταμίνες (D, Ε, Β1, Β2, Β3,Β5, Β6), αμινοξέα και μεταλλικά άλατα. Έχει την ιδιότητα να θρέφει και να εξαφανίζει τις ρυτίδες. Το λεμόνι συσφίγγει και καθαρίζει το δέρμα. Το καρότο είναι πλούσιο σε προβιταμίνη Α που προστατεύει και καθυστερεί τη γήρανση του δέρματος. Το σιτάρι συστέλλει τους πόρους και βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων. Το ελειόλαδο είναι απαραίτητο γιατί η βήτα-καροτίνη (προβιταμίνη Α)απορροφάται από τον οργανισμό πολύ πιο εύκολα όταν συνοδεύεται με μικρή ποσότητα λιπαρών ουσιών.
Τρόπος Χρήσης
Σε καθαρό πρόσωπο απλώνουμε το μείγμα στο λαιμό, στο πρόσωπο και γύρω από τα μάτια. Αφήνουμε 20' και μετά ξεβγά¬ζουμε με χλιαρό νερό. Μπορούμε να εφαρ¬μόζουμε αυτή τη μάσκα 3 φορές την εβδο¬μάδα.
Συμβουλή
Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό, προσθέστε στο μείγμα λίγο αμυγδαλέλαιο, και εάν είναι λιπαρό αντικαταστήστε το ροδόνερο με νερό λεβάντας. Το νερό από σιτάρι το παίρνουμε αφού βράσουμε τους σπόρους του για Ί0-20' και σουρώσουμε το μείγμα.

Αν δεν έχετε χρόνο και υπομονή ρίξτε μια ματιά εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...