Ewha Woman’s University







Dominique Perrault Architecture
Ewha Woman’s University
Seoul, Korea
Photo © Andre Morin

Η ιδέα αυτού του υπόγειου πανεπιστημίου γεννήθηκε από την επιθυμία να συντηρηθεί ένα μεγάλο πράσινο διάστημα στο κέντρο της πανεπιστημιούπολης. Mια πλατεία, με την καφετέρια που μπορείς να σταματήσεις και που χαλαρώνεις, ένα υπαίθριο θέατρο, επειδή σκαλοπάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αμφιθέατρο, ένας κήπος. Η ποιμενική φύση της πανεπιστημιούπολης, με τα δέντρα, τα λουλούδια, και τη χλόη που καλύπτει το κέντρο, είναι ίσως η πιό αξιοπρόσεκτη ποιότητά της.
Οι δύο μεγάλοι τοίχοι κουρτινών γυαλιού χρησιμοποιούνται για το φως της ημέρας και επιτρέπουν το φυσικό εξαερισμό των μερών του κτηρίου επίσης.
"Είναι αυτή η ευελιξία (εννοιολογική και πραγματική) που επιτρέπει στο νέο κέντρο πανεπιστημιουπόλεων EWHA να υφαθεί αναπόφευκτα στο τοπίο - μερικές φορές σαν ένα κτήριο, μερικές φορές σαν ένας κήπος, μερικές φορές σαν ένα γλυπτό.» Dominique Perrault

Πηγή www.arcspace.com









*Τα πρωτότυπα σχέδια του Domenique Perrault έχουν κερδίσει αμέτριτα διεθνη βραβεία. Το όραμα του επαναπροσδιορίζει τα αστικά τοπία και προσθέτει μία ποιότητα ονείρου η οποία φέρνει πιο κοντά τη φύση με την τεχνική.
*O Dominique Perrault είναι ο άνδρας πίσω από τη δημιουργία της ξεχωριστής συσκευασίας της κολώνιας Architect της Oriflame.

1 σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...