Καθαρό αέρα στο σπίτι


Ενα “άρρωστο” σπίτι μπορεί να προκαλέσει ανεξήγητους πονοκεφάλους, χρόνια κούραη και υπνηλία, ζαλάδες, ερεθιμούς και αλλεργίες.. Υπάρχουν όμως τρόποι για να θεραπεύσουμε τον χώρο όπου ζούμε.
1.Ανοίγετε τα παράθυρα μία-δύο φορές την ημέρα – τις ώρες που ηίνηση στους γύρο δρόμους δεν είναι αυξημένη.
2.Απομακρύνετε όλα τα περιττά αντικείμενα όπου συσσωρεύεται η σκόνη, όπως παλιές εφυμερίδες και περιοδικά. Μην κρατάτε αντικείμενα που δεν χρησιμοποιήσατε τους τελευταίους 18 μήνες.
3.Μη φοράτε τα παπούτσια μέσα στο σπίτι, διότι μεταφέρουν ρύπους.
4.Καθαρίστε το σπίτι από πάνω προς τα κάτω, αφήνοντας το δάπεδο τελευταίο.
5.Προμηθευτείτε κάποια συσκευή καθαρισμού αέρα.
6.Τα φυτά κατά τη διάρκεια τησ ημέρας λειτουργούν ως φυσικοί ιονιστές που δεσμεύουν διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνον οξυγόνο, ενώ ταυτόχρονα ρυθμίζουν την υγρασία.
7.Στο εσωτερικό του σπιτιού προτιμήστε υλικά που δεν απελευθερώνουν τοξικές ουσίες, διλαδή χαλιά από οργανικές ίνες (μαλλί, βαμβάκι, γιούτα), μπογιές, βερνίκια και κόλλες που έχου βάση το νερό και αντικείμενα από οικολογικά υλικά.
8.Αγοράστε απορρυπαντικά μη τοξικά, φιλικά προς περιβάλλον. Οσα περιέχουν φώσφορο, χλωρίνες η έχουν βάση πετρέλαιο μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στο αναπνευστικό και πονοκεφάλους.
9.Αντί για τα τοξικά αποσμητικά χώρου, χρησιμοποιήστε φύλλα λεβάντας η μέντας η αιθέρια έλαια.
10.Αποφύγετε τα εντομοκτόνα. Χρησιμοποιήστε γλάστρες με φυτά που απωθούν τα κουνούπια, όπως βασιλικό, αρτεμισία (αψιθιά), γεράνι, θυμάρι, γαρίφαλο. Για επάλειψη στο δέρμα κυκλοφορούν προϊόντα με έλαιο σιτρονέλας που είναι καλό εντομοαπωθητικό. Για τα μυρμήγκια ρίξτε λίγο λάδι λεβάντας η ρίξτε λίγη ρίγανη στα μέρη όπου συχνάζουν. Για κατσαρίδες χρηιμοποιήστε φλούδες από αγγούρι.
11.Επισκεφθείτε www.eartheasy.com/live-nontoxic-solutions.htm για περισσότερες “πράσινες” λύσεις μέσα στο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...