Η ζωή στον κύπο μου. Αλόη Βέρα

Υπάρχουν περίπου 300 ποικιλίες Αλόης, αλλά η ποικιλία Aloe Barbadensis Miller έχει μια θρυλική ιατρική φήμη, που χρονολογείται εδώ και χιλιάδες χρόνια (λένε ότι ο Μεγάλος Αλεξανδρος την είχε πάντα μαζί στα καράβια όταν ταξίδευε στις γλάστρες!): η Αλόη Βέρα ... η αληθινή δηλαδή! Οι αρχαίοι ήξεραν ότι η αλόη διεισδύει βαθιά στο δέρμα, το καθαρίζει και αποτελεί φυσικό αναισθητικό. Ενισχύει την ανάπτυξη νέων κυττάρων, βελτιώνει τη λειτουργία των ιστών και επουλώνει τα τραύματα. Έχει αντιβιοτική, αντιμυκητιακή και αντιφλεγμονώδη δράση, τονώνει το ανοσοποιητικό, ηρεμεί το νευρικό σύστημα, καθαρίζει τα έντερα και αποτοξινώνει τον οργανισμό. (Δείτε περρισότερα και παραγγείλτε έτοιμο ζελέ εδώ (κάνε κλικ) )
Για να έχω αυτή τόσο καλή κυρία κοντά μου την φύτεψα στο κύπο μου. Μεγαλώνει αργά αλλά δεν απαιτεί πολλά: φως, αέρα και λίγο νερό. Η καλύτερη εποχή για το φύτεμα της είναι μεταξή Απρίλίου και Αυγούστου. Αν τη φυτεύετε στη γλαστρα, βάλτε στον πάτο βότσαλα, που διευκολύνουν το στράγγισμα και μην την ποτίζετε υπερβολικά. Επειδή η αλόη είναι ευαίσθητη στο χλώριο, μπορεί να εμφανίσει καφέ στίγματα.
* Η θεραπεθτική δράση της αλόη βέρα είναι η μέγιστη στον 3-4ο χρόνο!
* Τα φρέσκα φύλλα μπορούν να διατηρηθούν εώς και δυο εβδομάδες εφόσον τυλιχθούν σε μεμβράνη και τοποθετηθούν στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...