Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

Ωμό κακάο

Χαρακτηριστικά: • Η πλουσιότερη τροφή της φύσης σε μαγνήσιο. • Η πλουσιότερη φυσική πηγή χρωμίου. • Μία από τις υψηλότερες πηγές ψευδαργύρου και χαλκού. • Πιθανόν η πλουσιότερη τροφή της φύσης σε μαγγάνιο και σίδηρο. • Μία από τις υψηλότερες φυσικές πηγές βιταμίνης C (η επεξεργασμένη σοκολάτα δεν περιέχει βιταμίνη C επειδή η θερμότητα την καταστρέφει). • Περιέχει, επίσης, ασβέστιο, κάλιο, θείο, βήτα-καροτίνη, λινολεϊκό οξύ, λιπάση και πρωτεϊνη. • Είναι πλούσιο σε λιπαρά (15-40%). • Προκαλεί αίσθημα χαράς και ευεξίας. • Παρότι περιέχει καφεΐνη και θεοβρωμίνη, δεν επιδρά στο κεντρικό νευρικό σύστημα όπως όταν είναι επεξεργασμένο (ψημένο ή βρασμένο). • Έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά (βιοφλαβονοειδή) τα οποία προστατεύουν από βλάβες στο DNA, ιογενείς βλάβες, καρκίνο, δερματοπάθειες κτλ. Τα ωμά φασόλια κακάο είναι καλύτερα γιατί δεν υπόκεινται σε κανενός είδους επεξεργασία, ενώ καλή είναι και η ωμή σκόνη κακάο που παράγεται με ψυχρή σύνθλιψη. Περισσότερα εδώ (κάνε κλικ)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...