Πρώτες βοήθειες από την φύση για τις δύσκολες ημέρες του Χειμώνα

Αντί να τρέχουμε στα φαρμακεία και να είμαστε όμηροι των χημικών φαρμάκων και των φαρμακευτικών εταιρειών μπορούμε μόνοι μας στο σπίτι να παρασκευάσουμε φυσικά σιρόπια, ζεστά εγχύματα κ.α. και να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας και τα παιδιά.
Βήχας
1.Σιρόπι
Βράζουμε για 15 λεπτά ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι, με τις φλούδες κομμένα στην μέση, σε 2 φλιτζάνια νερό, μόλις σταματήσει ο βρασμός στύβουμε το χυμό τους και προσθέτουμε 5 κουταλιές μέλι, ανακατεύουμε το σουρώνουμε και το διατηρούμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο για περίπου μια εβδομάδα. Πίνουμε καθημερινά δύο κουταλιές της σούπας.
2.Ζεστό χαμομήλι με μέλι και λεμόνι. Πίνουμε κατά την διάρκεια της ημέρας.
3.Ιδίως για τα μικρά παιδιά βράζουμε δεντρολίβανο σε μία κατσαρόλα και την βάζουμε στο δωμάτιο τους όταν κοιμούνται για να εισπνέουν όλο το βράδυ τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Πονοκέφαλος
1.Ρόφημα με χαμομήλι, λεβάντα, δενδρολίβανο και χρυσάνθεμο ή με όσα απ’ αυτά έχουμε. Από αυτό το ρόφημα μπορείτε να πιείτε 1-2 φλιτζάνια του τσαγιού την ημέρα.
2.Κομπρέσες με λεβάντα: Σε βρεγμένο πανί με κρύο νερό ρίχνετε 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα.
3.Αν ο πονοκέφαλος οφείλεται από πόνους στην πλάτη ή τον αυχένα μας, ένα χαλαρωτικό μπανάκι με λίγο έλαιο της αρεσκείας μας και μετά μασάζ με λίγο αμυγδαλέλαιο εκεί που πονάμε θα κάνει τη διαφορά. 

 
Διάρροια
Βράζουμε δεντρολίβανο με πολλή ζάχαρη (σε ένα φλιτζάνι ρόφημα 4-5 κουταλιές ζάχαρη) και πίνουμε μικρές κουταλιές όποτε μπορούμε.

Κρυολόγιμα και γρίπη
1.Ο χυμός του λεμονιού θεωρείται άριστο αντιγριπικό, γι' αυτό και συστήνεται σε όλες τις μολύνσεις του αναπνευστικού συστήματος.  Στην υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης C του λεμονιού, οφείλονται και πολλές από τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Ένα λεμόνι μας παρέχει το 80% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη C που περιέχουν τα λεμόνια, είναι αποτελεσματική στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την πρόληψη του κρυολογήματος, επειδή βοηθάει τον οργανισμό μας να παράγει περισσότερα λευκά αιμοσφαίρια που καταπολεμούν τους ιούς. Μπορείτε να βάζετε λεμόνι στις σαλάτες, τις σούπες, στο τσάι ή να πιείτε το χυμό ενός λεμονιού που θα στύψετε σε ένα ποτήρι νερό.

2. Μαστίχα 
Κάθε πρωί, πριν το φαγητό, καταπίνετε μισό κοφτό κουταλάκι του γλυκού, (περίπου 1-1,5γρ.) μαστίχα τριμμένη σε σκόνη. Σε έντονες καταστάσεις η ίδια δόση μπορεί να επαναληφθεί και το βράδυ.  

Πηγή: marathonpress.gr

Δείτε:
Τρίβολι - το ελληνικό φυτικό Viagra 
Το φαρμακείο της φύσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...