"Ζωή χωρίς όρια" Νικ Βουίσιτς

Κάνει σέρφινγκ. Κολυμπάει. Τραγουδάει. Έχει παίξει ήδη ένα ρόλο σε κινηματογραφική ταινία. Πρόσφατα έκανε ελεύθερη πτώση από αεροπλάνο. Μεταδίδει μία αισιοδοξία για την ζωή. Και παρόλα αυτά δεν έχει πόδια και χέρια!
Ο 30χρονος Νικ Βούισιτς, που γεννήθηκε χωρίς άκρα, έχει γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο ως ένας χαρισματικός ομιλητής. Εμπνέει εκατομμύρια ακροατές σε θέατρα, στάδια, σχολεία, ορφανοτροφεία και φυλακές σε όλη την υφήλιο. Ιδρυτής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Life without Limbs», που έχει βάση της την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, βοηθάει με τη δράση του περισσότερες από 10 φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Ο κόσμος αναρωτιέται πώς ο Βούισιτς κάνει όλα αυτά χωρίς να χρησιμοποιεί χέρια και πόδια. Με αναρτημένα βίντεο στο YouTube δείχνει πώς καταφέρνει απλές καθημερινές εργασίες όπως να χτενίζει τα μαλλιά του ή να βουρτσίζει τα δόντια του. Κάποτε μίλησε σε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους στην Ινδία , σε 18.000 σε μια αρένα ταυρομαχιών στην Κολομβία και σε 8.000 κατά τη διάρκεια καταιγίδας στην Ουκρανία.
Σε ηλικία 8 ετών, ο Βούισιτς έπαθε κατάθλιψη. Είδε τον εαυτό του σαν βάρος για τους άλλους. Συνειδητοποίησε ότι θα ήταν απίθανο να πάει στο κολλέγιο, να έχει μια σύζυγο ή ακόμα να αγκαλιάσει τα παιδιά του. Προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Αλλά στην ηλικία των 13 ετών, τον ενέπνευσε η ιστορία ενός ανθρώπου που ξεπέρασε τις αναπηρίες του, και άρχισε να είναι ευγνώμων για την οικογένεια και την υγεία του. «Συνειδητοποίησα ότι είχα μια επιλογή. Μπορούσα είτε να λυπηθώ τον εαυτό μου ή να ευχαριστήσω τον Θεό για ό,τι έχω. Ο φόβος και η ενοχή παραλύουν τους ανθρώπους περισσότερο από το να μην έχουν άκρα».
«Δεν είμαι ένας υπερφυσικός τύπος», λέει ο Βούισιτς ο οποίος έχει συναντήσει αρχηγούς κρατών και έχει εμφανιστεί στην εκπομπή 20/20 του ABC. «Γυρίζω τον κόσμο ενθαρρύνοντας εκατομμύρια ανθρώπους να υπερβούν τις αντιξοότητες της ζωής τους με πίστη, ελπίδα, αγάπη και κουράγιο, ώστε να μπορέσουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Σ’ αυτό το βιβλίο θα μοιραστώ μαζί σου τις εμπειρίες μου όσον αφορά την αντιμετώπιση των αντιξοοτήτων και των εμποδίων. Κάποια από αυτά τα εμπόδια είναι καθαρά προσωπικά. Τα περισσότερα όμως είναι οικουμενικά και αφορούν τους πάντες. Σκοπός μου είναι να σε ενθαρρύνω να ξεπεράσεις τις δικές σου προκλήσεις και δυσκολίες, ώστε να μπορέσεις να βρείς τον δικό σου σκοπό και το δικό σου μονοπάτι προς μια αληθινή ζωή».
 το βιβλίο του Νικ Βούισιτς "ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ"  
ΑΠΟ ΤΙΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ! ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 210 3226343 ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ sales@enploeditions.gr EKΔΟΣΕΙΣ "ΕΝ ΠΛΩ"

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 

Δίχως χέρια, δίχως πόδια, δίχως όρια!
 "Ένας από τους καλύτερους τρόπους που έχω βρει για να αντέχω, ακόμα κι όταν οι προσευχές μας δεν εισακούονται, είναι να απευθύνομαι και να αγγίζω τους άλλους. Αν τα βάσανά σου είναι βάρος, βγες από τον εαυτό σου, πλησίασε κάποιον άλλο και διευκόλυνέ τον με το δικό του βάρος, και δωσ’ του ελπίδα. Δωσ’ του χέρι να σηκωθεί και θα παρηγορηθεί, ξέροντας ότι δεν είναι ο μόνος που υποφέρει. Όταν χρειάζεσαι κάποιον να συμπάσχει μαζί σου, γίνε εσύ αυτός ο κάποιος για τον διπλανό σου. Γίνε φίλος όταν χρειάζεσαι εσύ έναν φίλο. Δώσε ελπίδα όταν είσαι εσύ που περισσότε- ρο απ’ όλους την χρειάζεσαι. Είμαι νέος και δεν προσποιούμαι ότι διαθέτω όλες τις απαντήσεις, αλλά ολοένα και περισσότερο συνειδητοποιώ ότι όποτε μοιάζει να πρυτανεύει η έλλειψη της ελπίδας, όποτε οι προσευχές μας φεύγουν αναπάντητες κι οι χειρό- τεροί μας φόβοι επαληθεύονται, τότε η σωτηρία μας εναπό- κειται στις σχέσεις μας με τους γύρω μας ανθρώπους και (ιδιαίτερα για μένα και κάθε άλλο συγχριστιανό μου) στη σχέση μας με τον Θεό και στην εμπιστοσύνη που δείχνουμε στην αγάπη και τη σοφία Του." Όραμα δίχως όρια "Όταν περνούσα την περίοδο της κατάθλιψής μου, στα 10 μου χρόνια, δεν έπασχα από κάτι σωματικό. Δεν είχα χέρια και πόδια, αλλά είχα ό,τι χρειαζόμουν για να ζήσω την ικα- νοποιητική και πλήρη νοήματος ζωή που ζω σήμερα – με μία εξαίρεση. Τότε στηριζόμουν σε ό,τι μπορούσα να δω. Εστία- ζα την προσοχή μου στους περιορισμούς μου μάλλον παρά στις δυνατότητές μου. Έχουμε όλοι περιορισμούς. Ποτέ δεν πρόκειται να γίνω αστέρας του NBA, αλλά είμαι εντάξει διότι μπορώ να εμπνέω ανθρώπους να γίνουν αστέρες της ίδιας τους της ζωής. Δεν πρέπει ποτέ να ζεις με βάση το τι σου λείπει. Αντιθέτως, ζήσε σαν να μπορείς να κάνεις ό,τι ονειρεύεσαι να κάνεις. Ακόμα κι όταν σου τυχαίνει μια αναποδιά ή βιώ- νεις μια τραγωδία, υπάρχει συχνά στον ορίζοντα η δυνατό- τητα ενός απροσδόκητου, ολότελα απίθανου και τελείως ανέφικτου οφέλους. Ίσως να μη συμβεί άμεσα. Ίσως κάποι- ες στιγμές να αναρωτηθείς τι καλό θα μπορούσε να προκύ- ψει εξ αυτού. Δείξε όμως εμπιστοσύνη στο γεγονός πως όλα συμβαίνουν για καλό – ακόμα και οι τραγωδίες μπορούν να αποβούν θρίαμβοι."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...