“Η ζωή είναι ένα θάυμα, και μην ψάχνετε τίποτε περισσότερο, απλώς γευθείτε το”

Ιρβιν Γιάλομ – συγγραφέας “Υπαρξιακή ψυχοθεραπεία” (Existential Psychotherapy)

“Η μελέτη της ζωής είναι το μόνο που αξίζει και έχει νόημα. Για να πετύχουμε αυτό, πρέπει να μελετήσουμε όλα τα κομμάτια του εαυτού μας.”

“Η ζωή είναι ένα θάυμα, και μην ψάχνετε τίποτε περισσότερο, απλώς γευθείτε το”

“Δεν έχω τόσο τον φόβο του θανάτου όσο ότι μπορεί να καταλήξω ένας ανίκανος άνθρωπος”

“Πιστεύω, ότι οι άνθρωποι έχουμε την ελευθερία να είμαστε τα πάντα εκτός από ανελεύθεροι. Και την ελευθερία μας όμως πρέπει να την εξασκούμε μέσα από κάτι. Αυτό το κάτι είνα η βούληση. Δηλαδή η επιθυμία αρχικά και μετά η εκπλήρωσή της, που είναι τα δύο στάδια της βούλησης.”

 “Οι πραγματικά σημαντικές αποφάσεις στη ζωή είναι δύσκολες επειδή περιέχουν πάντα μια παραίτηση από κάτι. Δηλαδή για κάθε “ναι” που λες, πρέπει ναι πείς και ένα “όχι”. Η λατινική ρίζα της αγγλικής λέξης “decide” (αποφασίζω) σημαίνει “σκοτώνω” (-cida). Κάθε απόφαση αναγκαστικά παραμερίζει η σκωτώνει τις άλλες επιλογές μας..”

"Πιστεύω σε ένα ηθικό νόμο ο οποίος υπάρχει από πολύ παλιά και μάλλον ισχύει για όλες τις κουλτούρες και τους πολιτισμούς: Δεν μπορείς να κάνεις στους άλλους ό`τι δεν θα ήθελές να κάνουν οι άλλοι σε σένα. Με άλλα λόγια, πρέπει να δείχνεις κατανόηση στους ανθρώπους και οφείλεις να τους δείς όπως βλέπεις τον εαυτό σου και να συνειδητοποιήσεις ότι εσύ και όλοι οι άλλοι ανήκετε στο ίδιο είδος.”
“Η ζωή έτσι κι αλλιώς είναι γεμάτη εκπλήξεις, αλλά και ο εαυρός μου με έχει εκπλήξει, αφού ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα γινόμουνα ένας συγγραφεας και ο ψυχίατρος που έγινα”

Άλλα για τη ζωη:
Το νόημα της ζωής σε 5 φράσεις
50 μαθήματα ζωής που δεν διδάσκονται τα παιδιά στα σχολία
Σε μια τόση δα στιγμή  
Για να λάμψει πάλι το φώς στην ψυχή
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...