Στις 11 Νοεμβρίου ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο 30ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών. Αφιερωμένος στο βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη.
Θα έχει περίπου 23 χιλιάδες συμμετεχόντων (περίπου 7 χιλιάδες από την Ελλαδα).
Εκτός από την κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου, θα υπάρχει επίσης δυνατότητα συμμετοχής στο Δυναμικό Βάδισμα, στον ανοικτό Λαϊκό Αγώνα των 5 χιλιόμετρων, στον Αγώνα Δρόμου 10 χιλιομέτρων, ενώ για τα παιδιά υπάρχει αγώνας 700μ.
Η εκκίνηση για το Μαραθώνιο Δρόμο και στο Δυναμικό Βάδισμα δίνεται στις 09.00πμ από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Αφετηρίας στο Μαραθώνα και ακολουθείται η κλασική διαδρομή.
Η εκκίνηση στον ανοικτό Λαϊκό Αγώνα Δρόμου των 5 χιλιομέτρων δίνεται στις 08.30π.μ, μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, επί της Λεωφόρου Βασ. Κωνσταντίνου (αριστερό ρεύμα), στο ύψος του αγάλματος του Γ. Αβέρωφ.
 Η διαδρομή διατρέχει το ιστορικό κέντρο της πόλης της Αθήνας, περνώντας μπροστά από σημαντικά μνημεία και κτίρια της πόλης, όπως το Πολεμικό Μουσείο, η Βουλή, η Πλατεία Συντάγματος, η Ακρόπολη. Ο Αγώνας Δρόμου των 10χιλιομέτρων, ξεκινάει στις 09.15 π.μ. μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου και τερματίζει .
Πηγή:  newsbomb.gr
*Κανένας αριθμός συμμετοχής ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. 
Πληροφορία για το Κέντρου Εγγραφών στο Ζάππειο Μέγαρο στο www.athensclassicmarathon.gr
*Έτοιμη για τη συμμετοχή της στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών (ΚΜΑ) καθώς και στους αγώνες δρόμου 5 & 10 χλμ. είναι η WIND (Επίσημου Χορηγού της διοργάνωσης) Running Team που χθες ολοκλήρωσε τις προπονήσεις της εν όψει της διοργάνωσης.
Δρομείς κι από τις πέντε ηπείρους του κόσμου θα συναντηθούν το πρωί της Κυριακής 11 Νοεμβρίου στην εκκίνηση του 30ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας.
Άνδρες και γυναίκες από την Ασία, την Αμερική (Βόρεια και Νότια) ,την Αφρική την Ευρώπη αλλά, και την Ωκεανία (περίπου 16.000 άνθρωποι) αψήφησαν τα δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα που έπρεπε να διανύσουν  για να ζήσουν την εμπειρία του μοναδικού μαραθωνίου στον κόσμο με ιστορία χιλιάδων χρόνων .
Πηγή: contra.gr 

* Συμβουλές: Διατροφή  για μαραθώνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...