Απίστευτες χρήσεις του κρεμμυδιού!!

Τα κρεμμύδια σίγουρα δίνουν νοστιμιά σε ένα φαγητό και πολλές θρεπτικές ουσίες αλλά μπορούν να γίνουν επίσης χρήσιμα και εκτός κουζίνας.Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 16 χρήσεις του κρεμμυδιού που ούτε τις φανταζόσασταν.

1) Απωθεί τα έντομα. Τρίβοντας ένα κρεμμύδι στο δέρμα σας ή στα ρούχα σας το οποίο είναι και μη τοξικό σε αντίθεση με τα σπρέι.

2) Καταπραΰνουν τον πονόλαιμο. Φτιάξτε ένα τσάι με νερό και τις φλούδες από μισό κρεμμύδι. Θα σας βοηθήσει πολύ στο πονόλαιμο.

3) Βοηθάει στο να βγάλετε μια αγκίδα. Βάλτε σε ένα κομμάτι κρεμμύδι μια ταινία και κολλήστε το πάνω στη πληγή.Αφήστε το για μια ώρα και μετά θα μπορέσετε να βγάλετε την αγκίδα πανεύκολα.

4) Καθαρίζει τα μέταλλα. Τρίψτε ένα κρεμμύδι σε νερό και στη συνέχεια με ένα πανάκι καθαρίστε όλα τα μέταλλα του σπιτιού σας και γρήγορα θα γίνουν πάλι καθαρά και λαμπερά.

5) Απαλύνει τα τσιμπήματα από έντομα και το τσίμπημα μέλισσας. Τρίψτε λίγο κρεμμύδι στην ευαίσθητη περιοχή και ο πόνος θα φύγει σύντομα.

6) Καθαρίστε τη σχάρα σας. Κόψτε ένα κρεμμύδι στη μέση και καρφώστε το με ένα πιρούνι. Τρίψτε τη σχάρα με μια συρμάτινη βούρτσα .Στη συνέχεια ενεργοποιείστε τη θερμότητα και καθαρίστε με το πιρούνι ώστε να τρέξει το κρεμμύδι πάνω από τη σχάρα και όλα τα λίπη να φύγουν.

7) Απομακρύνει τα μυρμήγκια. Αν τα μυρμήγκια εισβάλουν στη κουζίνα σας αφήστε ένα μπολ γεμάτο με κρεμμύδια σε φέτες. Η μυρωδιά θα τα διώξει γρήγορα.

8) Δημιουργείστε μια βαφή. Τα κρεμμύδια βγάζουν ένα ωραίο κόκκινο με πορτοκαλί χρώμα. Πάρτε τις φλούδες και βάλτε τες σε ένα καλτσόν. Στη συνέχεια βάλτε τα να βράζουν για 20 λεπτά και μετά θα πάρετε μια χρωστική ουσία, τέλεια για χαρτί, νήματα ή υφάσματα.

9) Απομακρύνει τη μυρωδιά απ το καμένο ρύζι. Αν σας καεί το ρύζι, τότε βάλτε δίπλα στη κατσαρόλα μισό κρεμμύδι. Θα απορροφήσει όλη την άσχημη μυρωδιά.

10) Αποφύγετε το πάγο στο παρμπρίζ. Κόψτε ένα κρεμμύδι και τρίψτε το πάνω στο παρμπρίζ σας το βράδυ. Βοηθά στη πρόληψη από το σχηματισμό παγετού κατά τη διάρκεια της νύχτας.

11) Βάψτε τα πασχαλινά σας αυγά. Πάρτε τα αυγά και καλύψτε τα με φλούδες από κρεμμύδι. Δέστε τα με μια πετσέτα και στη συνέχεια βάλτε τα σε μια κατσαρόλα μέχρι να βράσουν τα αυγά. Θα πάρουν ένα όμορφο πορτοκαλί χρώμα.

12) Δεν αφήνει το αβοκάντο να μαυρίσει. Τοποθετήστε σε ένα μπολ τα αβοκάντο με φέτες κρεμμυδιού και αυτό θα το διατηρήσει.

13) Απομακρύνει της μυρωδιές από ένα φρεσκοβαμμένο δωμάτιο. Κόψτε το κρεμμύδι σε φέτες και βάλτε τα σε ένα μπολ  με νερό. Αφήστε το μπολ στο φρεσκοβαμμένο δωμάτιο κατά τη διάρκεια της νύχτας, για να απορροφήσει το έντονο άρωμα αναθυμιάσεων από τις μπογιές.

14) Καθαρίστε σκουριασμένα μαχαίρια. Καθάρισε ένα σκουριασμένο ή βρώμικο μαχαίρι με ένα κρεμμύδι και αμέσως η σκουριά θα φύγει.

15) Κρατήστε τα ζώα μακριά από το σπίτι σας,όπως γάτες και άλλα, βάζοντας φέτες από κρεμμύδια γύρω γύρω στο κήπο σας.

16) Απαλύνει ένα έγκαυμα. Τρίψτε ένα κρεμμύδι στη κορυφή ενός εγκαύματος για να ανακουφίσει το πόνο σας. Επίσης τα κρεμμύδια έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες, το οποίο θα βοηθήσει να αποφύγετε τη μόλυνση στην πληγή.

Πηγή: http://menwspiti.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...